Velkommen! ❤
Så gøy at du har funnet bloggen min! Jeg heter Jessica Walderhaug, er 31 år gammel, singel, barnløs, kattemamma til 3, og bosatt i Ål kommune.
Les mer om meg ved å klikke nedenfor.
LES MER
 • 1
  VIDEOBLOGG

  Kommer etterhvert
  Se videoer
 • 2
  BØKER

  Kommer etterhvert
  Learn more
 • 3
  MAT & DRIKKE

  Har du sett mat, drikke eller kaker her på bloggen og tenkt at du gjerne vil vite hvordan de smaker? Her finner du oppskriftene slik at du kan lage dem selv! :)
  Les mer

Derfor faller vi for folk som ikke er interessert i oss

I denne bloggkategorien forsøker jeg å svare på noen av livets store spørsmål når det kommer til hvordan vi mennesker fungerer. Vær oppmerksom på at alle svar kun er teorier, ikke vitenskapelig bevist fakta. 

SVAR: Jeg har en teori om at menneskehjernen alltid vil ha det den ikke kan få. Den lurer oss ofte til å tro at det vi ennå ikke har vil være bedre for oss og gjøre oss lykkeligere enn det vi allerede har. Tidlig i menneskehetens historie spilte dette instinktet om å alltid lete etter "det neste" en veldig stor og viktig rolle når det kom til vår arts overlevelse, i den forstand at de som ikke allerede hadde barn, ønsket seg barn. De som allerede hadde ett barn, ville ofte ha ett til. Noen år senere ville de kanskje ha enda en liten baby, og slik fortsatte det. Ved å alltid tro lykken lå i få enda en liten baby, endte mange opp med å få opptil flere barn, noe som sørget for at vår art overlevde, til tross for at mange døde på spedbarnsstadiet som følge av uvitenhet rundt sykdom og hygiene. 

Dette jaget etter "det neste" har også vært viktig for utviklingen av vårt samfunn. Hadde vi allerede vært fornøyd med det vi hadde, ville vi ikke hatt behov for å finne nye måter å gjøre livene våre lettere eller bedre på. Dette betyr at vi med stor sannsynlighet aldri ville funnet opp biler, mobiltelefoner, internett, kosmetikk, medisin, kirurgi og tilsvarende ting vi i dag tar for gitt.

Vi lever nå i et moderne samfunn, men instinktene våre henger på mange måter igjen i fortiden; vi tror at lykken ligger i å få alt det vi ennå ikke har. Dette påvirker hvordan vi oppfatter tingene rundt oss. Vi har en telefon, men blir likevel overbevist om at en nyere versjon med flere funksjoner vil gjøre livene våre bedre. Vi har et skap fullt av klær, men føler likevel at vi "bare må ha" en veldig overpriset jakke fordi den er "in" akkurat nå. Vi har en bil, men likevel ønsker vi å bytte den i en mye dyrere og nyere modell. Og - naturligvis - det samme gjelder ofte for partnere: hvis du ikke har en kjæreste, vil du gjerne ha en. Hvis du har en som du har vært sammen med et par års tid, tar du gjerne vedkommende for gitt og blir fristet til å prøve lykken med en ny en. 

Når vi får det vi så gjerne vil ha, går vi fort lei av dem da vi innser at de ikke gjorde oss like lykkelige/påvirket livene våre i den grad vi hadde innbilt oss. Dermed begynner vi gjerne å se oss om etter den neste duppedingsen/den neste personen. Jo vanskeligere tingen eller personen er å få, jo mer overbevist blir vi om at denne tingen eller personen er svaret på alle våre problemer og nøkkelen til suksess og evig lykke. 

Hvis en ting, eller person, er umulig å få, vil vi bare ha dem enda mer, mens dersom du kan få det/dem ved å knipse med fingrene, virker det/de ikke så spesielle og viktige likevel, og interessen forsvinner veldig fort.