Velkommen! ❤
Så gøy at du har funnet bloggen min! Jeg heter Jessica Walderhaug, er 31 år gammel, singel, barnløs, kattemamma til 3, og bosatt i Ål kommune.
Les mer om meg ved å klikke nedenfor.
LES MER
 • 1
  VIDEOBLOGG

  Kommer etterhvert
  Se videoer
 • 2
  BØKER

  Kommer etterhvert
  Learn more
 • 3
  MAT & DRIKKE

  Har du sett mat, drikke eller kaker her på bloggen og tenkt at du gjerne vil vite hvordan de smaker? Her finner du oppskriftene slik at du kan lage dem selv! :)
  Les mer

6 ting du kanskje ikke visste om meg

Jeg har vært hos tannlegen i dag for å fikse det aller siste hullet jeg hadde, og kan nå forhåpentligvis vente en god stund til neste gang. Jeg har jo vært der 1 gang pr mnd nå de siste fire månedene, så det har nesten blitt som en rutine for meg. Uansett, her kommer ukens fun facts om meg.

01 ♡ Annerledes.  Hos de aller fleste jenter er det den høyre hjernehalvdelen som er den dominante. Dette betyr i praksis at de styres hovedsakelig av følelser og intuisjon (magefølelsen), at de er flinkere til å orientere seg (finne frem) på steder, og har bedre rytmisk sans enn de som har venstre hjernehalvdel som sin dominante. Jeg har venstre hjernehalvdel som min dominante. Dette betyr i praksis at jeg hovedsakelig styres av logisk og rasjonell tankegang istedenfor følelser og intuisjon, at jeg er flink med språk (lese, skrive, formulere meg), og har 'et øye for detaljer'. Dette forklarer hvorfor jeg ofte oppfatter jenter flest som overdramatiske og ikke forstår hvorfor de hisser seg opp over filleting, mens jeg selv ofte kan oppfattes som kald og kynisk, fordi de samme tingene ikke påvirker meg.


02 ♡ Fyllesyke.  Jeg har aldri vært fyllesyk. Ofte som tenåring var jeg den som våknet opp grytidlig neste morgen etter en fest og la ut på joggetur mens de andre klaget over fyllesjuka/skallebank. Nå i tredveårene er jeg ikke lengre like energisk dagen derpå, men jeg har enda til gode å oppleve fyllesyke. Det nærmeste jeg har kommet er en følelse av å være tiltaksløs, som jeg for så vidt kan få når som helst ellers også. Manglende evne til å bli fyllesyk skyldes i de fleste tilfeller en genetisk mutasjon som gjør at alkohol brytes raskere ned i kroppen enn det som er normalt. Det anslås at 43% av alle mennesker, uavhengig av kjønn, har denne tilstanden.   

03 ♡ Bade.  Jeg er ikke en slik person som soler meg, men jeg elsker å bade. 

 04 ♡ Sosial angst.  Jeg har hatt sosial angst siden jeg var liten. Sosial angst kjennetegnes av en manglende evne til å gjøre selv de enkleste ting foran andre mennesker fordi man er redd for å bli kritisert, sett ned på eller tiltrekke seg negativ oppmerksomhet. Det kan være spesielt hemmende i skole/jobbsammeheng fordi man for eksempel heller skulker hele timen enn å risikere at alle stirrer når man åpner døren fem minutter for sent, man tør ikke skrive i kladdeboken når læreren går rundt i rommet, kvier seg for å ta opp skolebøkene, tør ikke be om å få gå på do (og tør kanskje heller ikke bruke toalettet på skolen), tør ikke delta i gymtimene, tør ikke spise sammen med andre, klarer ikke muntlige fremføringer etc. I fritidssammenheng kan det for eksempel bety at man kvier seg for å gå på butikken, hente barna i barnehagen, trene på treningssenter, gå tur med hunden i frykt for at den skal bjeffe på forbipasserende, ta telefonsamtaler til for eksempel legen, ta initiativ til aktiviteter (både seksuelle og mer hverdagslige, som for eksempel volleyball eller hesteridning). Mange med sosial angst klarer for eksempel ikke et helt vanlig jobbintervju fordi hodet går fullstendig i blankt når de føler de er 'i søkelyset'. 

  05 ♡ Dyskalkuli.  Jeg har dyskalkuli, som enkelt forklart er "dysleksi med tall". Litt mer detaljert forklart vil dyskalkuli si at man sliter med rom og retningssans, matematikk, datoer, klokka og telefonnummer. Alt som har med tall å gjøre, rett og slett. Selv har jeg sluppet forholdsvis "billig" unna, i den forstand at det eneste jeg egentlig sliter alvorlig med på dette området er matematikken. På skolen sluttet de å undervise meg i faget rundt fjerdeklasse, så alt etter dette er gresk for meg. Jeg klarer i de fleste tilfeller å regne ut diverse pluss, minus, ganging og deling dersom du spør meg, men begynner du å dra alfabetet inn, så er det virkelig ikke håp.  

06 ♡ Drikke.  Jeg drikker verken kaffe, vin eller andre typiske "voksendrikker". Jeg drikker energidrikk, rusbrus og hjemmemiksede alkoholholdige drinker.