Velkommen! ❤
Så gøy at du har funnet bloggen min! Jeg heter Jessica Walderhaug, er 31 år gammel, singel, barnløs, kattemamma til 3, og bosatt i Ål kommune.
Les mer om meg ved å klikke nedenfor.
LES MER
 • 1
  VIDEOBLOGG

  Kommer etterhvert
  Se videoer
 • 2
  BØKER

  Kommer etterhvert
  Learn more
 • 3
  MAT & DRIKKE

  Har du sett mat, drikke eller kaker her på bloggen og tenkt at du gjerne vil vite hvordan de smaker? Her finner du oppskriftene slik at du kan lage dem selv! :)
  Les mer

Derfor er folk utro

I denne bloggkategorien forsøker jeg å svare på noen av livets store spørsmål når det kommer til hvordan vi mennesker fungerer. Vær oppmerksom på at alle svar kun er teorier, ikke vitenskapelig bevist fakta. 

SVAR: Det finnes mange grunner til at noen velger å være utro, og ofte avhenger årsaken av kjønn. Menn er oftere impulsivt utro, det vil si at de ikke egentlig har noen planer om å være utro, men likevel ender i seng med noen "bare fordi". Kvinner, derimot, er som regel emosjonelt utro før de er fysiske med noen. Det vil si at de ofte enten utvikler romantiske følelser for en annen person før de velger å gjøre noe fysisk, eller at de går hjemmefra med en klar tanke om at de ønsker å finne noen som kan gi dem noe de ikke får hjemme - for eksempel oppmerksomhet, komplimenter eller et mer spennende sexliv. 

De aller fleste menn har veldig dårlig impulskontroll, derfor hender det oftere at de går til sengs med et menneske selv om de i utgangspunktet er fornøyd med kjæresten og forholdet sitt. Grunnen til at de likevel velger å sette forholdet sitt i fare, kan i mange tilfeller være så enkel som at den andre jenta er pen å se på, at hun er noe nytt og uprøvd/spennende, eller at det rett og slett gir ham et lite adrenalinkick å vite at han gjør noe "ulovlig". 

Fra et evolusjonsmessig ståsted har det alltid vært viktig for menn å ha mange partnere. Dette fordi det alltid har vært viktig for menn at deres slekt lever videre, altså at de har en "etterkommer". Tidlig i menneskets historie var det ikke gitt at småbarn overlevde til de ble voksne eller at graviditeter gikk bra, og ved å ha sex med mange forskjellige kvinner, øket dermed menn sjansen for at minst èn av deres etterkommere levde til de selv fikk barn og slekten ble videreført. Den dag i dag går de aller fleste graviditeter bra, og de aller fleste barn overlever, men selve innsiktet sitter fremdeles igjen i mange menn. Mange menn i forhold er derfor redde for å "gå glipp av noe", og har lettere for å føle seg fanget, noe som igjen kan føre til at de er utro for å få tilbake litt av frihetsfølelsen de føler de er blitt fratatt. 

For kvinners del har det alltid vært viktig å ha en god far til sine barn. Det vil si en mann som stiller opp, støtter og er der. Ofte er det imidlertid slik at det ikke er denne typen hun faktisk tiltrekkes av rent seksuelt. Løsningen for mange blir derfor å få barn med den stabile, flotte fyren, for så å søke seg til fremmede kjekkaser/badboys når forholdet begynner å bli kjedelig og hun trenger litt spenning.  

Mange mennesker er dessuten også ofte slik at de ikke vil gå ut av et forhold før de har en ny partner i bakhånd. Dette fordi veldig mange er redde for å ende opp alene. Derfor blir de værende i dysfunksjonelle forhold mens de leter etter ny kjæreste, og innleder gjerne et forhold til den nye partneren mens de fremdeles er i forhold med den gamle. Først når de føler seg trygge på at dette med den nye er seriøst og varig, velger de å gi slipp på den gamle. For den gamle partneren, som ofte ikke har hatt noen anelse om hva som foregikk, blir det dermed som et slag i ansiktet at partneren har vært utro, mens personen som var utro ofte ikke forstår denne reaksjonen, fordi forholdet i deres øyne var over for lenge siden.