Jeg er i Dagbladet

For en stund tilbake hadde dagbladet en artikkel liggende ute om ei jente som følte folk behandlet henne mye bedre etter at hun hadde gått ned i vekt.

Jeg la inn en kommentar under artikkelen hvor jeg fortalte at dette har også jeg kjent på, da jeg ble mye mobbet/ekskludert fra det sosiale fellesskapet på skolen i min barndom, og hvordan folk brått ble veldig hyggelige så fort jeg som nittenåring ble undervektig og syk.

Kommentaren min fikk over 300 likes, og for noen dager siden tok Dagbladet kontakt og lurte på om de kunne få publisere kommentaren min som en egen artikkel. Dette sa jeg ja til, og den ble publisert i går kveld.


Dessverre er det jo alltid noen som oppfatter slike ting som syting, og det synes jeg er trist. Intensjonene mine med denne artikkelen er ikke å sanke sympati eller at folk skal tenke "stakkars deg", men heller et håp om at folk vil ta til seg det som står der, og tenke litt over hvordan vi mennesker faktisk behandler hverandre.

Visst er det lett å si at det er influencere som har skylden for at folk sulter seg, opererer seg eller på andre måter gambler med egen helse/liv for å se bra ut, men dette er i beste fall kun halve sannheten. Den største årsaken til at folk er villige til å legge livene sine i hendene på kirurger eller ødelegge kroppene sine for å bli tynne "nok", er faktisk at det å være pen har mange fordeler, mens det å være "mindre pen" ofte resulterer i mobbing og sosial utestengelse. 

Hendelsene jeg forteller om i artikkelen er fra 2009, altså lenge før det var "lov" å snakke høyt om plastisk kirurgi og fillers, men like fullt eksisterte et utseendefokus svært likt det vi kjenner til i dag. 

4 kommentarer

 1. Hei. Bra skrevet og bra sak i Db. Kunne vi i NorgeOgVerdensNytt ha publisert det same i eget innkegg? Gjerne svar oss på epost: norge_ogverdensnytt@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! :) Takk, så hyggelig å høre! Dessverre kan jeg ikke gi tillatelse til at artikkelen kopieres og deles andre steder, da dette vil være plagiat fra Dagbladet, og du evt må ha skriftlig tillatelse fra dem. :)

   Slett
 2. Jeg skulle gjerne likt å sett bilder av deg fra den tiden du ble mobbet. Så ille kan det nå ikke ha vært. Kids are cruel. Det vet eg alt om.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! :) jeg får ikke postet bilder i kommentarfeltet, så jeg tar med spørsmålet i "ukens spørsmål" i slutten av uka :)

   Slett

Blogger Template Created by pipdig