Derfor har du ikke venner


Var du en av dem som slet med å få venner som ung fordi du ikke hadde de riktige klærne eller det rette utseendet? Den gode nyheten er at slike ting blir mindre viktig når man blir voksen. Da er det nemlig hovedsakelig personligheten som spiller inn. Sliter du med å få venner i voksen alder, kan det være at du passer inn i en av personlighetstypene beskrevet i dette innlegget.


1. Sutrekjerringa. 
"Sutrekjerringa" referer til noen som alltid er negativ. Det er alltid noe å klage på eller kritisere. Har hun ikke vondt i ryggen, så har hun vondt i storetåa, og har hun ikke vondt noe sted, er hun deprimert, har angst etc. Man kan alltid stole på at kommer man på besøk til sutrekjerringa i godt humør, drar man derfra tung til sinns fordi hun suger all glede og positiv energi ut av folk.


2. Dramadronningen.
Dramadronningen er hun som sier "jeg liker egentlig ikke drama" men likevel alltid har noe å fortelle om andre. Hun holder milelange taler om den nye kjerringa til eksen, eller om kompisen sin, eller venninna si. Skravla går og går, og den eneste som egentlig bryr seg om disse menneskene hun prater om, er henne selv. Man sitter igjen med et inntrykk av at dette er et menneske man må passe seg for, fordi hun snakker dritt om alle hun møter og omgås med. 

3. Snylteren. 
Snylteren er hun som "aldri har råd" til noe som helst, og som alltid må spanderes på. Hun du gjerne kan bruke 3-400 kr på hver gang du treffer, men som alltid er veldig nøye på at dersom DU låner ei krone eller ti, skal den vippses tilbake aller helst på sekundet. Snylteren krever også sinnsyke priser for å gjøre småtjenester for deg.

4. Mammaen 
Mammaen er hun som baserer hele personligheten sin rundt det faktum at hun har barn - eller dyr. Hun klarer å vri hver eneste samtale over til å dreie seg om ungen eller dyret, og vil gjerne sitte i flere timer og vise deg bilder og filmer av krabaten. Ringer man henne på telefonen, ender det med hodepine fordi ungen eller dyret lager støy i bakgrunnen, i en herlig kombinasjon med hennes kjefting på ungen/dyret. Å gå i et annet rom er jo selvsagt ikke aktuelt. Det er i utgangspunktet ingenting galt i å ha verken barn eller dyr, jeg selv har 3 katter, men når det å være mamma tar over hele personligheten, orker man til slutt ikke mer. 

5. Den politisk korrekte. 
Det er godt mulig dette bare gjelder meg, men jeg orker ikke mennesker som er alt for politisk korrekte. Slike som ikke evner å tenke selv, men rått sluker alt media forteller oss, og forsøker å belære andre om det. "Har du ikke tatt vaksinen!? Herregud, du MÅ ta vaksinen!!". 

6. Konspirasjonsteoristen 
Jeg elsker Konspirasjonsteorier... Til en viss grad. Det kan nemlig bli for mye, også, og tippe fullstendig over i galskap. Når folk begynner å argumentere for at jorda er flat og fugler er roboter som spionerer på oss og at hele planeten styres av reptiler fra det ytre rom - da melder jeg meg ut. Det samme gjelder dem som er alt FOR alternative og mener at støvkorn på kameralinsen er spøkelser eller Jesus. 

7. Eklingen.
Eklingen er i utgangspunktet en veldig hyggelig person. Ulempen er at personen alltid stinker svette, og/eller stadig slipper fjerter som kan ta livet av folk. Fett hår, tygge med munnen åpen, og/eller ha middagsrester på klærne er også typisk for denne sjarmerende mennesketypen. 

8. Den seksuelt frustrerte.
Den seksuelt frustrerte er kompisen som alltid prøver å få deg i seng, eller venninnen som bretter ut om helgens one night stand med slike detaljrike beskrivelser av utseende og prestasjon at man sitter igjen med følelsen av å selv ha vært tilstede under akten. Helt ok en sjelden gang, men ikke noe man er keen på å oppleve jevnlig.

9. Den sykelig besatte 
Den sykelig besatte er personen som aldri lar deg få fred. De har sendt deg sms før du har åpnet øynene om morgenen, forsøkt å ringe tre ganger, og sendt ytterligere tre sms med spørsmål om hvorfor du ikke svarer. "Sover du?", "har jeg gjort noe galt?", "hvorfor svarer du meg ikke?". Den sykelig besatte vil alltid finne på noe, og kommer gjerne uanmeldt på besøk opptil flere ganger i uken. De tagger deg i memes og annen dritt på facebook hver eneste dag, sender snap opptil flere ganger daglig, og lar deg rett og slett ikke få pusterom. Sier du at du er opptatt eller ikke orker i dag, blir du møtt med samme type forståelse som om du skulle ha sagt at aliens har landet i bakhagen; enten forstår ikke vedkommende hva du sier, eller så tror de at du lyver. "Kan du ikke bare si hvorfor du ikke vil finne på noe?".

10. Den utilgjengelige 
Den utilgjengelige er vennen som er så redd for å bli avvist eller være masete at han/hun heller vil sitte og vente på at andre skal ta kontakt enn å selv sende den første meldingen, ringe, eller på andre måter foreslå å finne på noe. Dette gjentar seg gang på gang, noe som gjør at motparten til slutt får et inntrykk av at "den utilgjengelige" egentlig ikke er så interessert i å være venner likevel.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

Blogger Template Created by pipdig