Disse bor i pusehuset


Pusehuset består av fire katter. I dette innlegget tenkte jeg skrive litt mer om dem.

Minsten (12)

Minsten er resultatet av at jeg en dag i 2009 så en annonse for et kattungepar på facebook, hvor eieren skrev at kattene ville bli avlivet påfølgende dag dersom ingen ville ha dem. Jeg svarte spontant at jeg kunne ta dem, og min daværende samboer - som mildt sagt var forbannet på meg - og jeg  kjørte fra Noresund til Arendal for å hente dem. Kort tid senere viste det seg at den yngste av dem, den fem måneder gamle hunnkatten, var blitt drektig. Resultatet ble tre kattunger. To født sunne og friske, den tredje født ti timer(!) senere, mye tynnere, mye mindre pels og generelt mye mer "skranglete". Kattemoren (som jeg ga navnet Clarissa) ville ikke ha ham, så dermed ble det min jobb å passe litt ekstra på ham. På veterinærkontroll ble det påvist at han hadde en medfødt defekt i den ene poten som gjør at han går litt rart. Han tåler heller ikke narkose, og har måttet bli gjenopplivet etter kastrering. Bortsett fra dette er Minsten en frisk og rask gutt med mye godt humør. 

Argentina (11)

Da minsten var litt over ett år gammel og vi hadde flyttet til Gol, fant jeg og daværende samboer ut av dagene ville være mer givende for Minstens del om han fikk ei liten venninne å leke med. Dermed hev jeg meg på facebook, og fikk vite at det nylig var fanget inn en vill kattemor og datteren hennes. Jeg dro på besøk, og en ukes tid senere var den lille jentepusen klar for å hentes. Argentina bærer mye preg av sin fortid som hjemløs, blant annet ved at hun er svært skeptisk til fremmede og liker seg best utendørs. Før hun ble sterilisert for tre år siden hadde hun også et voldsomt aktivtetsbehov, men dette har roet seg, og lille Tiinah er nå ikke så liten lengre. 


Bamse (2)

Bamse var en bursdagsgave fra eksforloveden min til trettiårsdagen min. Navnet hadde han fått allerede før jeg fikk ham, fordi han stilte seg på to bein og slo med potene som en bjørn. Helt siden han flyttet inn hos meg har Bamse vært svært opptatt av å være som Minsten, noe som var veldig tydelig allerede fra de første dagene. Han har blant annet kopiert Minstens litt spesielle gåstil, selv om Bamse selv ikke har noen medfødt defekt i foten. Bamse skiller seg imidlertid fra Minsten i personlighet. Mens Minsten egentlig bare er en stor baby som helst skal kose hele tiden og blir sjalu dersom han må dele oppmerksomheten, er Bamse mer selvstendig av seg, og både større, tyngre og tøffere. 

Mia (2)

Mia er min første rasekatt, og den eneste av pusene i huset som (enda?) ikke er sterilisert. Hun er også den mest pratsomme og høylytte av dem. Per dags dato har hun bare bodd her en kort stund, men gjør allerede fremskritt med de andre pusene og virker å finne seg til rette, sakte men sikkert. 

Katter som savnes: Sophie (forsvant sporløst vinteren 2019), Clarissa, Pus og Stumpi (ekskjæresten ga dem bort), Cornelius (katten i barndomshjemmet mitt), Tusta (katten til mamma), Pus (katten til eksforloveden, ikke samme "pus" som tidligere kjæreste ga bort). 

Alle blogginnlegg relatert til katter kan dere lese her

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

Blogger Template Created by pipdig