Folk ville jo trodd man var gal


"Når er det greit å begynne å pynte til jul?", spurte Dagbladet sine lesere i går. I kommentarfeltet kunne man lese at det er delte meninger; noen mener man må få pynte akkurat når man vil, mens andre mener at man må klare å vente til første november. Fra før av vet vi jo - litt for godt, spør du meg - at juleproduktene selges i butikkene fra og med september måned.  

Dette fikk meg til å tenke: hvordan ville folk reagert om man behandlet andre typer feiringer på samme måte? Om man begynte å pynte til Halloween allerede i april, eller til bursdagen sin så godt som et halvår i forveien? Folk ville jo trodd man var fullstendig gal! 

Med god grunn, også - for det er galskap! Tenker man over det, er det jo faktisk helt sinnssykt hvor mange måneder i forveien folk skal begynne å styre og stelle og gnåle og ræle om jula - som er .. Hva egentlig? En middag klokka fem, pakker under et tre og muligens besøk av en hvithåret, rødkledd, sketchy type som kommer drassende på en svær sekk full av pakker, som han gir bort til andre folks småbarn hvis nevnte småbarn kan fortelle at de har vært snille i år? Akkurat ja ... Legger man det frem slik, er det i det minste plutselig veldig forståelig hvorfor så mange drikker i jula.

Tør vedde på at hele konseptet ble funnet opp i fylla, også: ser man det gjennom edruelige øyne, gir det jo ingen mening i det hele tatt, nemlig.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

Blogger Template Created by pipdig