Bli kjent med Mia


5.Mars 2023 flyttet denne vakre jenta inn hos meg. Papirene hennes fortalte meg at hun var født 16.September 2020 i Tyskland, var av rasen seal lynx spotted bengal, og bar navnet Yuki, Mia Von La Perla, men at hun i dagligtale kun omtales som Mia. 
Seal lynx er en av totalt tre varianter av Bengal-rasen man i dagligtale ofte kaller "snøbengaler". Dette er katter som har dobbelt opp av det recessive albinogenet som gir pelsen den lyse fargen, og er derfor noe mer sjeldne, og derfor ofte også noe dyrere, enn vanlig brun ("tabby") Bengal. Av de tre snøbengal-variantene er seal lynx den vanligste, seal sepia den mest sjeldne, og seal mink midt imellom. 

Mias papirer forteller at hun er en seal lynx spotted. Seal betyr svart og refererer til fargen på maskene (= områdene på kroppen med mørkere farge, i Mias tilfelle ansikt, bein og hale), mens lynx forteller hvilken maskevariant hun har (Siameser). Spotted er betegnelsen på mønsteret i pelsen. Seal lynx er den eneste varianten som alltid, uten unntak, har blå øyne. Andre varianter kan ha gule, blå, grønne eller turkise øyne. 

I møte med nye mennesker, dyr og omgivelser er Mia ei noe reservert og forsiktig jente som holder seg i bakgrunnen og bruker litt tid på å bestemme seg for om hun vil gi deg en sjanse. Når hun først har tatt steget, blir hun imidlertid fort ei skikkelig kosejente som vil ha oppmerksomhet absolutt hele tiden. 
Har hun blitt trygg på deg tar det ikke lang tid før prinsesse-personligheten kommer frem; hun sier veldig tydelig ifra når hun mener det er på tide å stå opp, når hun forventer å få maten servert, og når hun mener kassa skal tømmes. Dette skjer til omtrentlig samme tidspunkt hver eneste dag. Hun gir også tydelig beskjed om hva hun spiser og ikke spiser: ikke tro at Prinsesse Mia tar til takke med tørrfor i ei skål - nei, den har du vær så god å blande våtfor inn i, ellers blir den fullstendig ignorert. På samme måte; er ikke kassa fullstendig tom for spor etter andre katter, bruker hun den ikke; da gjør hun fra seg foran den isteden. 

Mia er ei bestemt frøken som tydelig vet hva hun vil, og kan derfor være noe krevende til tider, men er alt i alt ei veldig flott og herlig jente. 


Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

Blogger Template Created by pipdig